Terug in de tijd Van Muscular Arnhem Met veel Zeer mooie oude foto's.
 
Muscular is opgericht de 11-02-1931.
 
Dit alles begon in de Bentinckstraat waar de boksport werd opgericht.
 
In Arnhem was deze sport nog niet zo bekend als b.v.Rotterdam en Amsterdam waar ook al wedstrijden werden gebokst.
 
In Arnhem moest eerst een vergunning worden aangevraagd en dan mochten er wedstrijden worden gehouden. Dan werden in 1935 de eerste kampioenschappen gehouden.
 
Deze werden georganiseerd door Muscular Vivos en Esca.
 
Hierna werd dit jaarlijks herhaald.
 
In 1936 werd er verhuisd naar de Spijkerstraat en werd de heer Wareman trainer,en vanaf die tijd kwamen er meer wedstrijden.
 
Dan in 1936 kwam Lex Wiebenga bij Wareman trainen en kon het toen gelijk laten zien wat hij kon wat tot uiting kwam dat hij haast gelijk zware partijen moest boksen o.a. in Duitsland en hij samen met G Kniest de hoofdpartijen moest boksen. Dit met goed gevolg.
 
In 1939 werd hij vz van Muscular en J. Eshuis secr.plus.
 
H van Ommeren penningmeester. Lex Wiebenga werd op 16 nov.1960 tot Ere vz. Van bv. Muscular benoemd voor al zijn inzet.
 
In 1940 de naam Muscular mocht niet meer genoemd worden en heete tot 1945 Vivos.
 
Van 1940 werd er getraind onder Jan Bouman en wel op de Katrijnestraat voor de ouderen Cafe het Trefpunt eind jaren veertig.
 
En dan vanaf Trefpunt naar de Schilderstraat daar was nog geen warm water en moest bij de buren een ketel warm water worden gehaald dit duurde dan ook maar een paar jaar tot plus minus 1948 tot en met 1951.
 
In werd Benny Quentemeijer trainer en begint Muscular weer op te leven en komen W Brouwer, Wissink, Hermeling, van Beukering, N. Brouwer, Hasselman, Berendsen in beeld die gaan trainen onder Lex Wiebenga ook waren Rudi, Hennie en Willie regelmatig te gast.
 
Willie werd Nederlands Kampioen halfzwaargewicht en Willem Brouwer in 1946 Oostelijk Kampioen.
 
Toen Muscular nog in de Spijkerstraat zat werd daar op dinsdag en donderdag getraint.
 
Maar kwamen de wedstrijden eraan dan werd bij Willem Brouwer thuis een handkar gehaald en met 2 stallampen er op werd alles wat nodig was om te trainen op geladen en liep men dit alles naar de Plattenbugerweg om 's avond op de zolder veder te oefenen voor de aankomende Kampioenschappen.
 
 

klik hier voor Foto's  Geschiedenis